Òàíèëöóóëàõ

Ofwel even voorstellen in het Mongools. Pim en Joep, twee broers. Geboren en getogen in Rozenburg. In de gouden tijd van Rozenburg. Toen het buitenbad nog open was en Rozenburg 1 nog hoofdklasse speelde. Stoofperen van opa & oma. En yoghurt met verse rode bessensap uit eigen tuin. Overal naar toe met de Volvo. Bij de waterweg kon je de dieselmotoren horen dreunen. Wat zou de bestemming zijn?

Pim, 2e machinist, 32 jaar, kreeg een ingeving om naar Mongolië te fietsen. Joep, 4e machinist, 27 jaar, kreeg post op zee. Een boek van Pim. Over Mongolië. Samen gaan ze nu een eind fietsen. Waar de zon opkomt is de richting.

24 gedachten over “Òàíèëöóóëàõ

 1. Hè mannen, het is wel een eindje fietsen. Weet je al hoeveel spullen je meegaat nemen, anders heb je een imperiaal nodig :).
  We horen wel van de klap in Mongolië .

  Rustig aan fietsen!! Mieke en Adri.
  ( ofwel: ¥aaieaaäeå, ook Mongools!)

 2. Beste Pim en Joep.
  Ik wil jullie ondersteunen door 10 cent per gefietste km te sponsoren. Maar dan moeten jullie Ulaanbatar wel halen. Wat een uitdaging.
  Ik wens jullie heel veel succes.
  Henk

 3. Hey gasten, erg bewonderenswaardig van jullie om zo’n actie te gaan doen, de Tour de France is er niks bij zo te zien. Ga lekker los en geniet van de tocht en het mooie doel. Juan en Marja

 4. Hallo stoere hollandse mannen Joep en Pim!
  Nog 1 nachtje in je eigen comfortabele bed (al dan niet ) slapen en dan gaan jullie oostwaarts op de pedalen. Ik wens jullie een fantastische reis met veel mooie ervaringen onderweg. Zorg als machinist ook goed voor jullie eigen (fysieke) motor; ik hoop dat er geen (nood)reparaties door derden plaats hoeven te vinden…. natuurlijk is de juiste brandstof onontbeerlijk;- dus af en toe de kelen smeren met een lekker goudgeel biertje of een lokale “schnapps”?? Ik ben erg benieuwd naar jullie eerste verslag! Heel veel succes en vooral ook veel plezier! Hartelijke groeten van Lia de Lange-van Ommen, Assen.

 5. Culemborg 5-3-2012

  Ontsnap snel even uit mijn bezigheden, om wat kleine boodschapjes te doen. Staan er toch twee mooie fietsen met nog nieuwe bepakking bij de bakker in het centrum van Culemborg. Een ongewoon plaatje, maar welke mensen zouden er bij die fietsen horen? Het gaat me te ver , om de bakkerij binnen te lopen, en ze aan te spreken. Maar de kriebels, die mij doen associeren met eigen grote fietsreis naar China nemen beslag van me. Toevallig net mijn fiets weer voorjaars klaar gemaakt en uhmmmmmm………wat zou ik graag mee willen fietsen.

  En warempel 20 min later kom ik de beide heren tegen, die bij de fietsen horen, The brothers Pim en Joep are in town,,,,,, opweg naar Mongolie.

  Contact is geboren en ik zal jullie avonturen graag op afstand willen volgen, heren.

  Dikke knuffel en behouden reis toegewenst van een oude globetrotter

  Yvonne

 6. Mannen, ik kan maar 1 ding zeggen, respect!!!. Ik wens jullie allemachtig veel succes op deze unieke reis met een bijzonder doel. Denk aan jullie zelf en elkaar, net als aan boord. Ik blijf jullie zeker volgen. En aangezien onze bijnaam als machinist toch “fietsenmaker” is, komt het technisch ook wel goed de komende kilometers!
  Succes!!!!

  Allard Zwart

 7. Pim, Joep,
  Dik respect voor de tocht.
  Nu ik jullie (weer) weet vinden op het ga ik zeker de tocht volgen.
  Doe vooral alles wat er in je niet laten kan
  en je weet het,
  When in doubt, choose life

  groeten,
  roel

 8. Een genoegen om de reisverhalen te lezen. Heerlijk geschreven. Zelfs als het over politiek gaat, blijkt verheven taal niet nodig om fijntjes aan te geven dat politiek ook maar mensenwerk is. En extra mooi dat de echte Mongolen er ook nog beter van worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *